Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Pilot akcija o partnerstvima za regionalne inovacije

Europski odbor regija i Zajednički istraživački centar Europske komisije (JRC) pokrenuli su poziv za iskazivanje interesa za novu pilot-akciju o partnerstvima za regionalne inovacije.

U pilot-akciji sudjelovat će do 24 europska sudionika (države članice, regije ili skupine regija) koje se osjećaju potaknutima na preobrazbu svojih gospodarstava i društava i koje su spremne dodatno razviti vlastiti strateški politički okvir koji se bavi inovacijama, industrijskim razvojem, tranzicijama u pogledu održivosti i širim gospodarskim i socijalnim razvojem.

Partnerstva za regionalne inovacije komplementarni su pristup koji se temelji na pozitivnim iskustvima sa strategijama pametne specijalizacije. Cilj je inicijative poboljšati koordinaciju i usmjeravanje regionalnih, nacionalnih politika i politika EU-a za istraživanje i inovacije kako bi se provela europska zelena i digitalna tranzicija te riješio problem jaza u inovacijama u EU-u.

Partnerstva će biti čvrsto utemeljena u političkom okviru EU-a, podupirući provedbu Europskog zelenog planaObzor Europakohezijsku politiku Instrument NextGenerationEU. Posebna pozornost posvetit će se alatima i mehanizmima upravljanja kojima se mobilizira više izvora financiranja i politika za povećanje učinka i koji mogu pomoći u povezivanju regionalnih i nacionalnih inicijativa s inicijativama EU-a za dvostruku tranziciju.

Očekuje se da će sudionici pilot-akcije u bliskoj suradnji s JRC-om i OR-om utvrditi područja na koja žele usmjeriti pilot-akciju. To mogu biti socioekonomski ili politički izazovi, posebni gospodarski sektori i/ili područja ili instrumenti politika. Aktivnosti u okviru pilot-akcije bit će prilagođene područjima od najvećeg interesa za svakog sudionika.

Rok za prijavu je 25. travnja 2022. godine.

Više informacija i uputu o tome kako se prijaviti možete pronaći ovdje.

Odabrani teritoriji bit će objavljeni u svibnju, a službeni događaj lansiranja zakazan je za 17. svibnja.

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2024 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.