Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Sub-Ned Zatvoreno

+32 2 230 6733

slavonija@slavonija.be

Rue Montoyer 18/b 1040 Bruxelles Belgium

Kontinentalnoj Hrvatskoj tehnička pomoć – Mehanizam za jačanje talenata

Kontinentalna Hrvatska izabrana je među 10 regija koje će primit tehničku pomoć u okviru prvog stupa Mehanizma za jačanje talenata.

Komisija je 12.9.2023. objavila poziv na podnošenje prijava usmjerenih na 46 regija u zamci za razvoj talenata te je zaprimila 24 zahtjeva. Komisija je odabrala deset regija za tehničku pomoć kako bi pružila potporu regijama u stvaranju djelotvornih okvira za privlačenje, razvoj i zadržavanje talenata te za rješavanje učinka demografskih promjena. Podupirat će ih u utvrđivanju potreba i prioriteta te pružanju savjeta i metodološke potpore. Radovi će započeti u siječnju 2024. i trajati do svibnja 2026.

Odabrana područja su:

  • Alentejo, Portugal
  • Champagne-Ardenne, Francuska
  • Dél-Dunántúl, Mađarska
  • Kontinentalna Hrvatska
  • Łódzkie, Poljska
  • Peloponnisos, Grčka
  • Puglia, Italija
  • Sachsen-Anhalt, Njemačka
  • Prsluk, Rumunjska
  • Yugoiztochen, Bugarska.

Tehnička pomoć predviđena je u okviru prvog stupa Mehanizma Talent Booster, a pomoći će regionalnim i lokalnim vlastima u rješavanju njihova neiskorištenog potencijala za tercijarno obrazovanu radnu snagu kao i ublažavanje izazova povezanih s demografskim promjenama i odljevom mozgova, podupiranju utvrđivanja potreba i prioriteta te pružanju savjeta i metodološke potpore kako bi se privuklo, zadržalo i razvilo talente.

Pružanje tehničke pomoći bit će prilagođeno potrebama svake regije i može uključivati posjete, radionice, istraživačku podršku, treninge, sesije razvoja strategije i praktičnu stručnu podršku. Cilj je identificirati potrebe i prioritete, pružiti savjete i ponuditi metodološku podršku regijama.

Na kraju vježbe svaka će regija dobiti poseban strateški plan u obliku izvješća koje uključuje akcijski plan. Osim izvješća, odabrane regije također će imati mogućnost konzultirati interaktivnu službu za pomoć s posebnim pitanjima, zatražiti analitičke dokumente o pitanjima za koje je potrebna dublja analiza te raspravljati o svojim posebnim izazovima u kontekstu četiriju namjenskih radnih skupina platforme za iskorištavanje talenata.

 

Izvor: Europska komisija

vizualni_identitet_dno_hr_230__230x102.png
Pon - Pet: 9:00 - 17:00
Sub-Ned Zatvoreno

slavonija@slavonija.be

+32 2 230 6733
+32 477 164 772

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium

Izjava o pristupačnosti

© 2024 Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema - Bruxelles.